Droog-,rook-,kook-,bak-engrilkasten

Met de droog-, rook-, kook-, bak- en grilkasten van Gernal kiest u voor topkwaliteit van de 21ste eeuw. Ze zijn veelzijdig en voldoen aan de striktste normen en vereisten. Al in 1973 ontwikkelde Gernal de eerste droog-, rook-, kook-, bak- en grilkast. Sindsdien werd de machine steeds verder geoptimaliseerd.

Troeven: multifunctioneel en uiterst hoog rendement.

  • hygiënisch dankzij het unieke ontwerp, de toepassing van roestvast staal en de hoge afwerkingsgraad
  • energievriendelijk dankzij de 10 cm dikke isolatiewand
  • veilig dankzij het strikt toepassen van alle wettelijke normen
  • spitstechnologisch besturingsysteem, robuust én eenvoudig te bedienen. Kan op de machine of op eender welke andere plaats worden geïnstalleerd
  • procestracering en -visualisering via standaard bijgeleverde software SVS-3000

Het Gernal gamma droog-, rook-, kook-, bak- en grilkasten omvat twaalf types met een inhoud van 2.000 tot 25.000 liter. Indien gewenst kan Gernal ook systemen met grotere capaciteit of volgens uw specifieke design-noden ontwikkelen.

Drie types rookgeneratoren:

  • met zaagmeel dat door een elektrische gloeidraad wordt aangemaakt. Een turbine blaast lucht in de verbrandingskamer, waarna de rook (gemengd met de lucht) via rookkanalen in de kast terechtkomt.
  • met frictierook: een houten balk wordt door middel van pneumatische cilinders op een draaiende rasp gedrukt, waardoor een koude rook met een laag teergehalte ontstaat. Deze generator leent zich uitstekend tot het roken in gesloten circuit zonder rookuitstoot.
  • met vloeibare rook: een natuurlijk houtrookcondensaat, vrij van teerstoffen, wordt impulsgewijs via sproeiers in de kast verneveld.

Toepassingen:

  • Gevogelte
    • roken en koken van kalkoen- en kipfilets
    • braden en grillen van kippen
    • roken van kip, eend, struisvogel, duif, …
  • Vis
    • koud roken van sprot, haring, zalm, forel, tarbot …
    • warm roken van paling
    • stomen van makreel
    • drogen van alle vissoorten
  • Varkensvlees
    • roken en koken van ham
    • grillen van gekookte ham
    • roken van spek
    • koken en braden van paté
    • bakken in korstdeeg
    • bereiden van vleesbrood, gehaktballen, gebraad, …
  • Rundvlees
    • drogen, koken, bakken, grillen en pasteuriseren
  • Bereide maaltijden
    • sous-vide koken, steamen en bijkleuren van alle mogelijke gerechten
  • Kaas
    • roken van kaas
Downloadmeerinfo

Kasten NED-FRA, 1.515 kB

Toepassingen
Antwoordcoupon
U wil meer weten?