Rookgeneratoren van Gernal zijn een belangrijke tool voor voedingsbedrijven die gerookt voedsel willen produceren met een authentieke smaak.
De rook die geproduceerd wordt door onze generatoren is authentieker dan wat je zou verkrijgen met traditionele rookmachines.
Rookgeneratoren kunnen gebruikt worden om een verscheidenheid aan producten te roken, zoals vlees, vis, groenten, kaas, enz.
Bovendien kunnen verschillende soorten rook worden geproduceerd, waaronder licht, medium en donker.
Deze kunnen worden gebruikt om verschillende smaken en textuur aan het voedsel toe te voegen.
Rookgeneratoren zijn veilig, energie-efficiënt en kunnen in verschillende stijlen en maten worden geproduceerd.
Als je rookgeneratoren wilt gebruiken, is het belangrijk om een goede kwaliteit te kiezen die goed geïsoleerd is.
Roken met zagemeel
- Rook de lekkerste hammen, spek, eendenborst en roulades.
- Rook met zagemeel geeft je producten een rijke, volle en natuurlijke smaak.
- De rook wordt ontwikkeld door smeulend zagemeel en wordt in de kamer geblazen.
- Via ventilatoren wordt de rook gelijk verdeeld over je producten.
Roken met frictierook
- Rook zalm, tarbot, sprot en andere vissen heerlijk koud met frictierook.
- Verrijk raclettekaas met een verfijnd rookaroma.
- De frictierookgenerator verwekt rook door een houtbalk op een draaiende rasp te drukken.
- Op deze manier blijft de temperatuur van de rook relatief laag.
- Mocht de temperatuur toch te hoog zijn, valt de rookgenerator stil en wordt er water gespoten.
Roken met vloeibare rook
- Door te roken met Liquid Smoke, hou je rekening met het milieu.
- Deze rook is vrij van teerhoudende stoffen en assen.
- Liquid Smoke is een natuurlijk condensaat op basis van houtrook.
- Je bekomt dezelfde rijke smaak die frictierook en rook op basis van zagemeel creëren zonder de schadelijke bijproducten.
Contacteer ons voor meer info
Als je op zoek bent naar een rookgenerator voor je voedingsbedrijf, neem dan gerust contact met ons op!